Napravili zgradu od 47 spratova i zaboravili lift

Dodajte komentar

Tornjevi In Tempo u španskom gradiću Benidorm zamišljeni su kao građevina budućnosti i simbol izaska Španije iz recesije. Ipak, građevinari su se toliko zanijeli idejom da sagrade najvišu stambenu zgradu u Evropi da su zaboravili lift.

Samo nekoliko mjeseci od najavljenog svečanog završetka radova, neboder koji ima 47 spratova nema lift. 

Objekat je isprva bio zamišljen za 20 spratova, ali ambiciozni građevinari su odlučili da udvostruče njihov broj. Zaneseni tom idejom zaboravili su da naprave lift za nadograđenih 27 spratova.

Španski El Pais piše da je grešku sada nemoguće ispraviti jer za lift u zgradi koja ima 269 stanova nema mjesta. Sam projekat je od početka bio označen kao loša investicija, a tome u prilog govori podatak da je zgrada trebalo da bude otvorena još prije četiri godine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prije nekoliko sedmica, tim arhitekata se povukao, a radnici nisu mjesecima dobijali platu. Osim toga, uslovi za rad su bili veoma loši, a u julu 2011. se srušio servisni lift i 13 ljudi je povrijeđeno.

Finansiranje je nedavno preuzela banka Sareb, koja je na vrlo lošem glasu. Novi rok za završetak radova je decembar ove godine, a prodato je samo 35 odsto stanova. Ostatak će biti ponuđen po manjoj cijeni, prenosi Klix.ba.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *