Lazar Krstić sa Jejla prvi čovjek finansija Srbije?

Državni vrh Srbije pregovara sa Lazarom Krstićem (29) o imenovanju za novog ministra finansija, otkrivaju brojni srpski mediji. Krstić je rodom Nišlija, diplomac Jejla, zaposlen u konsultantskoj kući „Mekinzi“ i živi u Njujorku.

Biografija mu je briljantna još od đačkih dana, kada je nizao samo petice i medalje sa matematičkih takmičenja. Nakon što je kao đak generacije maturirao u gimnaziji „Bora Stanković“, primljen je na prestižni američki univerzitet Jejl i tamo dobio stipendiju za školovanje koje je godišnje koštalo 42.500 dolara.

Već od prve godine studija izdvojio se kao jedan od najboljih akademaca, u trećoj godini proglašen najperspektivnijim, a 2007. je i diplomirao u oblasti matematike, etike, politike i ekonomije. Tada počinje karijeru u konsultantskoj kući „Mekinzi“, gdje kao finansijski ekspert radi i danas.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na Jejlu je bio jedan od osnivača Društva evropskih studenata, a primljen je i u bratstvo „Delta Kapa Epsilon“, čiji su članovi bili i američki predsjednici – sin i otac Džordž Buš. Osim njih, tu su se školovali i Džerald Ford Bil Klinton. Krstić je takođe i član srpske „Mense“, koja okuplja ljude natprosječne inteligencije. Dobitnik je i jednog od prvih 200 novih srpsih pasoša, koji su pripali samo zaslužnima.

(Novi Magazin)

Check Also

Apple Irskoj počeo počeo da vraća 13 milijardi poreza

Tehnološka kompanija Apple postigla je ugovor s irskom Vladom da će za nekoliko nedjelja početi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *