Lazar Krstić sa Jejla prvi čovjek finansija Srbije?

Državni vrh Srbije pregovara sa Lazarom Krstićem (29) o imenovanju za novog ministra finansija, otkrivaju brojni srpski mediji. Krstić je rodom Nišlija, diplomac Jejla, zaposlen u konsultantskoj kući „Mekinzi“ i živi u Njujorku.

Biografija mu je briljantna još od đačkih dana, kada je nizao samo petice i medalje sa matematičkih takmičenja. Nakon što je kao đak generacije maturirao u gimnaziji „Bora Stanković“, primljen je na prestižni američki univerzitet Jejl i tamo dobio stipendiju za školovanje koje je godišnje koštalo 42.500 dolara.

Već od prve godine studija izdvojio se kao jedan od najboljih akademaca, u trećoj godini proglašen najperspektivnijim, a 2007. je i diplomirao u oblasti matematike, etike, politike i ekonomije. Tada počinje karijeru u konsultantskoj kući „Mekinzi“, gdje kao finansijski ekspert radi i danas.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na Jejlu je bio jedan od osnivača Društva evropskih studenata, a primljen je i u bratstvo „Delta Kapa Epsilon“, čiji su članovi bili i američki predsjednici – sin i otac Džordž Buš. Osim njih, tu su se školovali i Džerald Ford Bil Klinton. Krstić je takođe i član srpske „Mense“, koja okuplja ljude natprosječne inteligencije. Dobitnik je i jednog od prvih 200 novih srpsih pasoša, koji su pripali samo zaslužnima.

(Novi Magazin)

Check Also

Izvještaj sa Montenegroberze za četvrtak 21. septembar 2017.

Najveći promet, Četvrtak, 21/09/2017 () Simbol Cijena Najviša Najniža Količina Obim (u €) Promjena PRIT 2.28380000 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *