Dacia uspješna u zapadnoj Evropi

Dodajte komentar

Rumunski proizvođač automobila Dacia povećao je tržišni udio u Velikoj Britaniji, a rast prodaje zabilježen je i u Njemačkoj i Francuskoj.

Dacia je u prvih sedam mjeseci 2013. godine povećala tržišni udio u Velikoj Britaniji sa 0,6 na 0,63 odsto.U periodu januar – jul u toj zemlji registrovano je 8.297 vozila marke Dacia, čime se ovaj proizvođač našao na 19. poziciji od ukupno 38 marki automobila, pokazuju podaci Udruženja proizvođača i prodavaca vozila u Britaniji, a prenosi rumunski nedjeljnik Biznis rivju (Business Review)

U julu je u Britaniji ukupno registrovano 1.303 automobila rumunskog automobilskog brenda, a u junu 1.829 primjeraka.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Dacia je u prvih sedam mjeseci 2013. bila uspješna i na tržištima Njemačke i Francuske. Prodaja u Njemačkoj porasla je za 6,3 odsto, na 27.601 automobil, dok je u istom periodu broj novih registrovanih vozila te marke u Francuskoj skočio za 8,6 odsto, na 54.610 vozila.
Porast prodaje na tri najveća tržišta automobila u EU poklapa se sa lansiranjem nove generacije modela Logan / Sandero / Stepway, prenosi Capital.
Iz svog logističkog centra u gradu Mioveni, u Rumuniji, Dacia je od 2005. izvezla više od dva miliona vozila, navode zvaničnici te kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *