Kako izbjeći zlog šefa

Dodajte komentar

Ne postoji ništa gore nego kada krenete na posao depresivni i kada pomislite da treba da se suočite sa svojim “zlim” šefom. Evo pet koraka kako da preživite takva suočavanja:

Prvo, odlučite da li je dovoljno loš dan da odete na posao.

Drugo, ako ste odlučili da dođete na posao, ostanite pozitivni. Ako dolazite na posao svaki dan frustrirajući, nezadovoljni, nesrećni, onda je mala mogućnost da ćete uspjeti u izgradnji pozitivnog okruženja za rad. Zbog toga ostanite pozitivni pa čak i ako je vaš šef bijesan. Ako uspijete u tom, to će biti jedan veliki bod za vas.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

 

Treće, pokušajte da razvijete povjerenje kod svog šefa, jer je to ključ za izgradnju pozitivnog okruženja. Ako vaš šef očekuje od vas nešto zlo, pogrešno ili ponižavajuće ili još gore, ako su u stvari sociopate, i ni na koji način ne mogu da izgrade povjerenje, preispitajte svoju odluku u drugom stavu.

Četvrto, izgradite autonomiju zasnovanu na povjerenju. Koristite pitanja “Zašto ne bih mogao ja da predsjedavam sastankom u srijedu popodne, tako možete da prihvatite poziv za golf?”, ili “Da uradim ja novi proizvod tokom ljetnjih meseci, pošto znam da imate dosta porodičnih obaveza?”
I posljednje, peto. Imate povjerenje svog šefa i sve veću autonomiju. Ključ uspjeha je uspostavljanje granica, koje će vas činiti srećnim i ispunjenim bez obzira kakve reakcije će biti kod vašeg šefa.
Neka prve tri stavke budu vaš vodič. Ako se povjerenje izgradi, nastavite tako, a ako se to ne dogodi, pazite, prenosi Bizlife.
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *