Vodič za sniženja: Kad u godini šta treba kupovati

Prva dva mjeseca u godini su vrijeme kada su, od tehničke opreme, na sniženju kompjuteri, kompakt diskovi i di-vi-di diskovi. Takođe, oni koji žele da opreme kuću novim namještajem ili posteljinom trebalo bi svoju kupovinu da planiraju za početak godine, kada je i ova roba na sniženju. Tradicionalno, krajem januara počinju i sezonska sniženja cijena garderobe, pa je ovo pravi trenutak za kupovinu za sve koji žele sa malo novca da se pripreme za narednu zimu.

Početak proljeća donosi popuste u prodavnicama tehničke robe, ali najviše za male tehničke uređaje poput MP3 plejera, digitalnih kamera i kompjutera. U buticima odjeće posljednje zalihe zimske garderobe nude se po najnižim cijenama, a u isto vreme u izloge se izbacuje i proljećna garderoba od prošle sezone.

Sredinom godine šoping bi trebalo da planiraju sportisti i svi oni koji vole ovaj način oblačenja, jer je ovaj period rezervisan za sniženja cijena sportske odjeće.

Lijepo vreme već uveliko traje, ali se u isto vrijeme bliži i jesen, pa prodavnice koje se bave prodajom namještaja za bašte, kupaćih kostima i klima uređaja koriste ovaj trenutak da spuste cijenu svekolike ljetnje opreme.

Potražnja bicikala najveća je u proleće, pa sa dolaskom jeseni trgovci zbog smanjene potražnje daju znatno povoljnije ponude za kupovinu ovih dvotočkaša. U isto vrijeme, početak jeseni je i vrijeme kada đaci kreću u školu, pa mnoge prodavice tehničkih uređaja nude svojim kupcima jeftinije kompjutere, računajući na to da roditelji žele da opreme dijete za predstojeće učenje. Na jesen se organizjuju i posljednje rasprodaje ljetnjih komada odjeće.

Krajem godine na sniženju su televizori i kućni aparati. (kamatica.com)

Podijeli ovaj članak