Stidljivost na poslu ne vodi ka uspjehu

Ukoliko ste povučeni i diskretni, biće vam teže da dođete do poslovnog uspjeha. Zato je vrlo bitno da prevaziđete svoju prirodu, otkrijete pretpostavljenima lične sposobnosti i prikažete se u pravom svjetlu.

Usavršite govor

Ne dozvolite da vaše ideje i izjave zvuče kao pitanje. Da biste stekli praksu pravilnog, autoritativnog govora, kupite diktafon i vježbajte kod kuće.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Držite se brojeva, ne pridjeva

Introvertne osobe ne vole hvalisanje, pretjerano „pokazivanje“, ali ako vaš pretpostavljeni ne uoči vaš potencijal, rad, rezultate i ako mu se to ne nametne – gotovi ste. Ipak, postoji način da predstavite svoja dostignuća na prihvatljiv način. Na pitanje da li ćete završiti posao na vrijeme, odgovorite da će biti gotov dva sata ranije.

Nemojte da govorite kako ćete, na primjer, ostvariti „super prodaju na terenu“, nego kažite da će „prodaja biti 20 odsto veća“.

Obratite se šefu za pomoć

Na suptilan način tražite pomoć i savjet od šefa, na primjer, pitanjem: „Da li postoji bolji način da obavimo ovaj posao?“. Tako nećete morati pred svima da razgovarate, što će uticati na opušteniju atmosferu. (SMedia)

Podijeli ovaj članak