Telekom: Odobreno 22,9 miliona eura za isplatu dividende

Dodajte komentar

Na današnjoj redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma a.d. Podgorica usvojeni su finansijski izvještaji i godišnji izvještaj o poslovanju za 2012. godinu. Donijeta je takođe i odluka o raspodjeli neto profita za 2012. godinu i dijela nerasporedjene dobiti, i odlučeno je da se akcionarima na ime dividende isplati 22,9 miliona eura. Iznos dividende po akciji je neto 44 centa, saopšteno je iz Telekoma.

Akcionari koji posjeduju akcije Crnogorskog Telekoma na dan redovne Skupštine akcionara, 23. maja, imaće pravo na ovu dividendu. Ukupni prihod Crnogorskog Telekoma za finansijsku 2012. iznosio je 114,3 miliona eura, a neto dobit 19,9 miliona eura.

Na današnjoj Skupštini akcionara je rečeno da je Kompanija postavila cilj da se u narednom periodu od tri godine obezbijedi akcionarima isplata dividendi na godišnjem nivou od minimum neto 0,40 eura po akciji. Na taj način se želi osigurati još veća stabilnost i transparentnost vezano za politiku dividendi, što je od velike važnosti za manjinske akcionare.

Skupština akcionara izabrala je dva nova člana Odbora direktora: Tila Kuša i Mihalji Nemeta, koji će zamijeniti Roberta Patakija i Gabora Puklera. Ostali članovi Odbora, uključujući Petera Žoma, Melindu Sabo, Janoša Saboa, Suzan Krogman i Tripka Krgovića, izabrani su ponovo.

Pored toga, Skupština akcionara je donijela Odluku o promjeni Statuta, a za ovlašćenog revizora za 2013. godinu ponovo je izabrana revizorska kuća PricewaterhouseCoopers P.J.

“Danas smo zatvorili 2012. koja je finansijski i operativno bila veoma izazovna godina. Crnogorski Telekom je ponovo potvrdio lidersku poziciju na crnogorskom tržištu telekomunikacija. Ponosan sam što mogu da kažem da je, uprkos stalnom rastu konkurencije, daljem padu cijena i smanjenju ukupne potrošnje, Crnogorski Telekom postigao svoje operativne i finansijske ciljeve. U skladu sa očekivanjima ponovo smo pokazali stabilne finansijske rezultate. ”

“Naš menadžment je posvećen da kompanija zadrži svoju tržišnu poziciju u oblastima u kojima je ograničen rast, a da se poslovanje fokusira i razvija u oblastima u kojima je dalji rast moguć. U isto vrijeme, težićemo donošenju investicionih odluka koje treba da obezbijede superiorno korisničko iskustvo i vrijednost za naše akcionare” – rekao je Rudiger Šulc, izvršni direktor Telekoma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *