„MedUNIQA Kamion zdravlja“ stigao je u Bijelo Polje, prvog dana pregledano preko 50 pacijenata

Dodajte komentar

UNIQA osiguranje, u saradnji sa Kliničkim centrom Crne Gore organizovala je u Bijelom Polju besplatne preventivne preglede u “MedUNIQA Kamionu zdravlja”, koji je na centralni gradski Trg slobode stigao već u ranim jutarnjim satima, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.me.

Pregledi su, kao najavljeno započeli u 11 sati, a svi građani koji su na vrijeme zakazali svoj termin su imali priliku da urade sistematski pregled. Kompletan pregled obuhvatao je EKG, ultrazvuk abdomena, spirometriju, analize krvi, pregled oftalmologa i merenje očnog pritiska, kao i preglede interniste i dermatologa.

Većina pacijena imala je uredne nalaze, dok je par njih kroz razgovor i uz savjete ljekara upućeno na dalje pretrage i analize.

Osnovni cilj cjelokupnog projekta “Kamiona zdravlja” je unaprijeđenje zdravstvenog stanja gradjana, kao i edukacija o važnosti preventivnh pregleda.

Nakon posjete Bijelom Polju „MedUNIQA Kamion zdravlja” nastaviće turneju po Crnoj Gori u okviru koje će boraviti u Podgorici na Trgu Republike 19. i 20. maja, Nikšiću na Trgu Slobode 21. maja, u Baru na Trgu Kneza Vladimira 22. i 23. maja. Posjetu Crnoj Gori „MedUNIQA Kamion zdravlja” završiće u Budvi na platou ispred zidina Starog grada 24. maja.

MedUNIQA kamion je dugačak 16,5  širok 6,5 metara i  težak 35 tona, futurističkog je izgleda i opremljen vrhunskom opremom. Ovo remek delo, italijanskog dizajnera Luiđija Kolanija se otvara sa obije strane čime nastaju jedinstvena mobilna laboratorija veličine 60 kvadratnih metara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *