Šta najviše mrzimo kod svojih kolega?

Dodajte komentar

Popis najiritantnijih navika u kancelariji otkriva anketa sprovedena među više od 2 hiljade britanskih menadžera, a studija pokazuje da kolegu iz noćne more čini niz ružnih navika. To su oni koji kasne na posao i sastanke, stalno odlaze na pauze za cigarete, te dolaze na posao kada su bolesni i kada bi trebalo da ostanu u krevetu.
Neprestano tračare o drugim kolegama, indiskretno razgovaraju o povjerljivim poslovnim problemma, te dovode svoju djecu na posao. Ipak, pobjednici su oni koji loše upravljaju vremenom. Gotovo dvije trećine menadžera izjavilo je da ih najviše iritiraju kolege koje kasne na posao ili sastanke. Smetaju nam i oni što šalju mejlove iako sjede preko puta nas i mogli bi to isto jednostavno da izgovore.

Isto tako i odjeća može biti problem: japanke i nešto što previše otkriva najčešći je izrok iritiranja, prenosi b92.net.

“Kancelarija je postala naš prvi dom, a naša kuća je ono mesto na koje idemo da prespavamo i probudimo se kako bismo proveli 20 minuta na doručku sa djecom. Milioni radnika provde više svojih budnih sati na poslu nego kod kuće”, objašnjava profesor visoke škole za menadžmet, Keri Kuper.

Problem je sve veći jer se produžilo tradicionalno radno vrijeme od 9 do 17h, te svakog radnog dana dolazimo sve ranije i odlazimo sve kasnije s posla.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *