GRAWE osiguranje: Dobit u 2012. godini 1,2 miliona

Dodajte komentar

Dobitak GRAWE osiguranje a.d. Podgorica za 2012. godinu, iznosi 1,2 miliona eura nakon oporezivanja i uvećan je za 8,04 odsto u odnosu na 2001. godinu, saopštila je Maja Pavličić izvršna direktorica, ovog osiguravajućeg Društva nakon održane godišnje Skupštine akcionara.

Bilansna suma u 2012. godini  iznosi 22,175 miliona i realno je uvećana za 25,5 odsto u odnosu na predhodnu godinu. Pokazatelj stabilnosti i sigurnosti Društva su tehničke rezerve od 14.164 miliona koje su uvećane za 24,7 odsto takođe u odnosu na prethodnu godinu. Broj zaključenih ugovora u 2012. godini je 1.385.

– Pokazatelji poslovanja govore da smo radili na efikasnosti, a njihov pozitivan trend svjedoči o snažnom timu koji postavlja i dostiže postavljene ciljeve. Na osnovu bilansne sume i iznosa tehničkih rezervi vidi se stabilnost i sigurnost GRAWE osiguranja, dok rast u brojkama dokazuje poboljšanje kvaliteta usluga i načina rada. Godišnji bilans je najbolji pokazatelj zadovoljstva klijenata proizvodima i uslugama GRAWE osiguranja. Istovremeno, to je i pokazatelj profesionalizma i predusretljivosti prodajne mreže. Sigurni i stabilni nastavljamo sa strategijom dugoročnog ostajanja na tržištu, širimo ponudu proizvoda i nastavljamo da zapošljavamo nove kadrove svjesni odgovornosti koju nosimo za zajednicu i pojedinca – kazala je Pavličić, saopšteno je iz GRAWE osiguranja.

U najavi planova za tekuću godinu, ona kaže da će uprkos specifičnim uslovima poslovanja uslovljenih ekonomskom krizom, „GRAWE osiguranje a.d. Podgorica nastaviti rad, ne samo na stalnom rastu i razvoju Društva, već i na profesionalizmu zastupnika u osiguranju kao i na njegovanju povjerenja koje im ukazuju kijenti“.

Posebna pažnja biće, kako se navodi, posvećena unapređivanju upravljanja rizicima.

Treba napomenuti, da je u prošloj godine, Društvo imalo i prve isteke ugovora o osiguranju života, tj. doživljenja, na zadovoljstvo kako zaposlenih u GRAWE osiguranju a.d. Podgorica tako i klijenata koji su ostvarili štednju po osnovu ugovora o osiguranju života.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *