Avionom iz BiH do Švedske za manje od 30 eura

Dodajte komentar

Aviokompanija „Wizz Air“ je juče najavila otvaranje nove rute iz Tuzle u Malme koja će početi 31. maja, a kako su najavili najniža cijena karte na ovoj ruti će biti 54 KM.

Letovi će biti organizovani dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom, a „Wizz Air“ očekuje da preveze preko 30.000 putnika u prvih 12 mjeseci.

Dodavajući BiH rastućoj mreži ruta, „Wizz Air“ sada operiše preko 260 ruta u 31 državi i pruža sigurnost vazdušnih letova milionima svojih putnika, veoma niske cijene i prijateljski odnos pružanja usluga svojim klijentima.

„‘Wizz Air’ je presrećan da može objaviti građanima BiH novu destinaciju iz Tuzle, koji će po prvi put imati pristup niskim tarifama putovanja. Ovo je početak novog poglavlja u istoriji avijacije BiH. Tijesno radeći na lansiranju naše prve niskotarifne rute iz BiH s našim partnerom, aerodromom ‘Tuzla’, potvrđujemo našu uvjerenost u mogućnosti tuzlanske regije da privuče turizam i da generiše veoma potreban niskotarifni vid vazdušnog prometa“, naveo je Enver Jukanović, generalni direktor J.P. “Međunarodni aerodrom Tuzla“.

Nenad Lukanović, pomoćnik ministra za saobraćaj u Vladi TK, istakao je opredjeljenost Ministarstva trgovine, turizma i sobraćaja odnosno Vlade Tuzlanskog kantona da stvori neophodne pretpostavke za nesmetano funkcioniranje aerodroma, jer je razvoj “Međunarodnog aerodroma Tuzla“ jedan od strateških ciljeva Vlade Tuzlanskog kantona, saopštili su iz TK.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *