Crna Gora očekuje 10 miliona noćenja

Dodajte komentar

Predstavljanje zimskog turističkog proizvoda, kako primorskog, tako i planinskog i njegovo pozicioniranje na međunarodnom, regionalnom i domaćem tržištu je redovna aktivnost Nacionalne turističke organizacije, kojoj smo posvećeni sa posebnom pažnjom, kazao je za  direktor NTO-a Saša Radović.

„U cilju afirmacije naših ski centara i ove godine realizujemo kampanju „Bijeg na snijeg“ tokom koje smo za sve zainteresovane građane obezbijedili besplatan prevoz od Podgorice do ski centara „Savin kuk“, „Kolašin 1450″ i ,,Vučje“. Osim besplatnog prevoza i animacije, obezbjeđujemo i dodatne povoljnosti kad je ski pas ili ski škola u pitanju“, kazao je Radović.

Radović tvrdi da Crna Gora privlači sve raznolikiju strukturu turista.

„Uočen je porast turističkog obima u sferi poslovnih putovanja tokom perioda vansezone, što je refleksija obezbjeđivanja modernih kongresnih kapaciteta u hotelima. Prisutno je pojačano interesovanje od turista koj i žele aktivan odmor na našim planinama pa do porodičnih odmora i mlađe populacije koju privlači bogat zabavni program i program žurki na plažama, koji ćemo nastaviti i ove godine. Zanimljive ideje za realizaciju kvalitetnih festivala na nekim od naših najljepših plaža su upravo sada predmet pažnje u NTO. Sve to nas ove godine zaista može približiti cifri od 10 miliona noćenja, što je postavljeno za cilj. Finansijski efekti moraju rasti brže od fizičkih pokazatelja, što je realno u odnosu na najavljene mjere oštre borbe protiv sive ekonomije“, naglasio je on, piše Pobjeda.

Prema njegovim riječima tome značajno može doprinijeti i zapošljavanje domaće sezonske radne snage i smanjenje uvoza robe široke potrošnje koja se proizvodi kod nas.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *