Činjenice koje morate da naučite o poslu do 35. godine

Dodajte komentar

Mladi ljudi često su spremni na sve kad je posao u pitanju, ali da li je to dobra strategija? Otkrivamo vam šta morate da naučite o poslu do sredine 30-ih godina.

Posao zauzima važan dio života. Zahtijeva i određena pravila ponašanja, ali ako ih ne znate, teško da ćete se snaći na poslu ili u životu.

KOLEGE S POSLA NISU VAŠA PORODICA ILI PRIJATELjI
Ma koliko bili bliski u svakodnevnoj interakciji, vi ste samo kolege koje rade za istu kompaniju. To je sve posao, a niste familija.

NIJEDAN POSAO NIJE VRIJEDAN VAŠEG ZDRAVLjA
Bez obzira na to koliko volite ono što radite i bez obzira na to koliko ste dobri u tome, posao je nestalna kategorija – danas jesi, sutra nisi. Danas možete biti na vrhu, a sutra na dnu. Ništa ne uzimajte previše k srcu – ni uspjehe, ali ni neuspjehe. Posao nije vaš život.

BIRAJTE KAKAV ČOVJEK ŽELITE DA BUDETE
Bez obzira da li ste direktor u nekoj velikoj firmi ili portir na ulazu, vi ste samo čovjek. A kakav čovjek ćete biti zavisi od vas.

NE POSTOJI RECEPT ZA USPJEH
Kada ste išli u školu, stvari su bile jednostavne – ako učite i trudite se, uspjeh neće izostati. Na poslu, na žalost, takva pravila ne važe. Nekad i najobrazovanija osoba koja najbolje radi posao je posljednja na hijerarhijskoj ljestvici. Nema tu puno logike, osim nade da će se stvari mijenjati nabolje.

OTKAZ IMA ONO ZNAČENjE KOJE MU DATE
Da, otkaz definitivno ne ulazi u srećne životne događaje, ali od njega ne teba da pravite tragediju. Ono što sami budete mislili o tome, tako će i biti. Nemojte dopustiti da vam otkaz određuje identitet.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *