OTP/CKB grupacija neće ugroziti finansijsku stabilnost Crne Gore

Dodajte komentar

U slučaju Kombinata aluminijuma, predstavnici OTP banke neće preduzeti poteze koji bi narušili stabilnost naših javnih finansija, i spremni su da prihvate model koji će značiti fiskalnu relaksaciju države, po pitanju izdatih garancija, na više godina. To je saopšteno nakon sastanka ministara finansija i ekonomije Radoja Žugića i Vladimira Kavarića, sa delegacijom mađarske OTP banke, koju je predvodio zamjenik glavnog i izvršnog direktora i član Odbora direktora OTP banke, Ištvan Greša.

Vlada Crne Gore smatra mađarsku OTP i Crnogorsku komercijalnu banku CKB, za strateškog partnera u razvoju crnogorske privrede.

“Na sastanku je razmatrano više pitanja vezanih za saradnju OTP i CKB grupacije sa domaćim preduzećima i državnim institucijama Crne Gore. Izražena je spremnost obje strane da zajednički i predano rade na rješavanju svih otvorenih pitanja u cilju poboljšanja ambijenta za poslovanje ove banke u Crnoj Gori, kao i u cilju davanja doprinosa dinamičnijem ekonomskom rastu i razvoju naše zemlje”, saopšteno je iz ministarstva finansija.

Tema sastanka bilo je i definisanje statusa kredita odobrenog Kombinatu aluminijuma od strane OTP banke za koji je država dala garanciju.

“U tom smislu, predstavnici OTP banke istakli su da neće preduzeti poteze koji bi narušili stabilnost naših javnih finansija, te da su spremni da prihvate model koji će značiti fiskalnu relaksaciju države, po pitanju izdatih garancija, na više godina. Dogovoreno je da se takav model što prije usaglasi i implementira”, navodi se u saopštenju, prenosi cdm.me.

Ministar Žugić zahvalio se na dosadašnjoj saradnji, tokom koje su i predstavnici OTP/CKB grupacije i predstavnici Vlade pokazali konstruktivan i partnerski odnos i spremnost na kompromis i zajednički dogovor po svim pitanjima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *