Solana dobila novog direktora

Dodajte komentar

Izvršni direktor Solane “Bajo Sekulić” Dragiša Rosandić smijenjen je sa te funkcije, a na njegovo mjesto biće imenovan Ratko Prentić, ekonomista iz Podgorice, saznaje Dan.

Prentića je na mjesto izvršnog direktora predložio Eurofond, biznismena Veselina Barovića, koji je većinski vlasnik preduzeća. 

Novi direktor je do sada bio angažovan u barskom “Izboru“, koji je takođe pod Barovićevom kontrolom. Rosandić je u nekoliko navrata podnosio ostavku zbog teške situacije u kojem se gotovo deceniju nalazi to preduzeće. Posljednji put to je učinio uoči prošlogodišnje berbe, koja je bila dovedena u pitanje zbog isključenja sa elektromreže zbog duga, dotrajale tehnike i finansijeke krize.

U Solani, koju od 2003. godine, kupovinom kontrolnog paketa akcija za 800 hiljada eura, kontroliše Barović, programirani stečaj uvedsn je 2005. godine zbog duga od 13 hiljada eura. U međuvremenu reorganizacija i poslovni plan nisu dali očekivane rezulatate, pa je početkom prošle godine stečajni sudija Dragan Vučević uveo klasični stečaj. Kompletan dug preduzeća u stečaju je tri miliona eura, od čega se 1,7 miliona odnosi na kreditna zaduženja u Prvoj banci i Crnogorskoj komercijalnoj banci, zbog čega je sva imovina pod hipotekom. Firma duguje za struju a duguje se dobavljačima i zaposlenima. Tokom protekle i početkom ove godine imovina Solane bezuspješno se prodavala u četiri navrata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *