Erste želi Hypo banku u Srbiji

Dodajte komentar

Austrijska Erste grupa je dostavila pismo o zainteresovanosti za kupovinu Hypo Alpe Adria banke u Srbiji i čeka odgovor austrijske vlade.

“Ukoliko odgovor austrijske banke bude negativan ili naša ponuda neprihvatljiva, imamo rezervni plan za širenje Erste banke u Srbiji”, rekao je predsjednik Izvršnog odbora Erste grupe Andreas Treichl.On je precizirao da rezervni plan podrazumijeva “organski rast” Erste banke u Srbiji, odnosno širenje poslovanja, prije svega u poslovima sa stanovništvom.
“Za Erste banku u Srbiji 2012. godina je bila uspješna”, ocijenio je Treichl i dodao da je za Erste grupaciju Srbija važno tržište, sa potencijalima za rast.

Predsjednik Izvršnog odbora Erste banke u Srbiji Slavko Carić je rekao da ta banka nije zainteresovana za preuzimanje Razvojne banke Vojvodine, prenosi seebiz.

“Bili smo spremni da konkurišemo za preuzimanje depozita Razvojne banke Vojvodine, ali kad je Vlada Srbije promijenila plan i najavila da će u paketu sa depozitima biti ponudjene i filijale Razvojne banke odustali smo od ponude”, rekao je Carić.

Bankarski sektor u Srbiji, po njegovoj oceni, ima odličnu saradnju sa Narodnom bankom Srbije, od kada je na njenom čelu Jorgovanka Tabaković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *