Akcionari Rudnika uglja zatražili od uprave obustavu sponzorstava

Dodajte komentar

Skupština akcionara je usvojila Odluku kojom se nalaže Odboru direktora da stavi van snage sve odluke koje su donijete od dana 02. maja 2012. godine, a koje se odnose na sponzorstvo i druge troškove koji ne služe osnovnom poslovanju Rudnika uglja.

Skupština akcionara Rudnika uglja, usvojila je juče Izvještaj o radu i poslovanju sa finansijskim iskazima, kao i Izvještaj o izvršenoj reviziji finansijskih iskaza za 2011. godinu.

Takođe, Skupština akcionara je usvojila Odluku kojom se nalaže Odboru direktora da stavi van snage sve odluke koje su donijete od dana 02. maja 2012. godine, a koje se odnose na sponzorstvo i druge troškove koji ne služe osnovnom poslovanju Rudnika uglja, saopšteno je Portalu Analitika iz Rudnika uglja.

Akcionari su u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Statutom, donijeli Odluku da se ostvareni neto profit u iznosu od 1.325.376 eura usmjerava za pokriće dijela gubitka u poslovanju iz ranijih godina.

Akcionari su su izabrali nezavisnog revizora – Deloitte d.o.o Podgorica.

Na sjednici Skupštine akcionara Rudnika uglja izabrali su članove Odbora direktora ispred državnog akcijskog kapitala Zoran Gospić, Avdo Ajanović i Munir Redžović, zatim ispred akcijskog kapitala A2A Massimo TibergaPaolo Rossetti i Flavio Bianco, a ispred akcijskog kapitala Aca Đukanovića, izabrana je Vesna Bogdanović, saopšteno je iz Rudnika uglja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *