Potpisan ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju golf kompleksa u Tivtu

Dodajte komentar

Ugovor o zakupu 786.685 metara kvadratnih zemljišta na period od 90 godina za izgradnju golf kompleksa u Tivtu, potpisan je u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

U ime Vlade ugovor je potpisao ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić, u ime kompanije LPGD DOO Podgorica Kris Libreks i u ime kompanije Montepranzo – Bokaprodukt Tivat Andrija Radman.

Libreks je kazao da je srećan jer konačno može da se počne sa izgradnjom prvog od tri velika projekta “Tivat nacionalni golf tereni”

“Ova prelijepa destinacija je najbolja pozicija kako se crnogorski turizam može ponuditi širom svijeta. Zasigurno će produžiti sezonu i zasigurno će popuniti turističku ponudu Crne Gore sa ciljem privlačenja turista visoke klase. Montepranco će biti veoma važan dio budućnosti razvoja golfa u Crnoj Gori. To znači da će Tivat National ponuditi i usavršavnaje u našoj golf akademiji te da ćemo tako dobiti golf profesionalce. Tivat National će biti i reprezentativni klub Crnogorske golf federacije”, rekao je Libreks.

On je najavio da će biti zaposleno oko 6.000 radnika do 202. godine

“Naša kompanija je i u pregovorima sa Boka Grupom u cilju razvoja Golfa i nadam se da ćemo veoma brzo biti u mogućnosti da javnost upoznamo sa našim  planovima. Drugi projekat će biti realizovan u opštini Danilovgrad gdje na obali rijeke Zete planiramo projekta nazvan “Golf and Countru Club” Wishifiled. Sa ovim projektom strani investiroti će se lakše odlučiti da izaberu Nikšić ili Podgoricu kao jednu od svojih budućih turističkih destinacija”, rekao je Libreks.

Treći veliki projekat je “Lustica Golf and Leisure resort”.

“Ovaj veliki projekat nudi šest golf terena, 7 hotela sa 300 kreveta, što će Crnu Goru dovesti u svijet Golfa. Ovaj projekat će omogućiti oko 2.000 poslova, godišnje preko 750.000 noćenja, što će uticati na rast ekonomija za 300 miliona eura godišnje. Ovaj projekat je u realizaciji i prvi put je crnogorskoj Vladi predstavljen 2009. Ovaj projekat će imati i pozitvnog uticaja I Lustica Bay i na Porto Montengro”, kazao je Libreks i dodao “dozovlite da prvo realizujemo Monteopranco”.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *