Kompjuteraši odlično zarađuju u SAD

Dodajte komentar

Inženjeri informatike u Sjednjenim Američkim Državama zarađuju prosečno 92.648 dolara godišnje.

To je pokazalo istraživanje kompanije “Glasdor” koja je anketirala 5.000 saradnika u 15 najvećih kompanija u sektoru informacionih tehnolgija u toj zemlji.

Najizdašniji poslodavac je Internet džin “Gugl” koji stručnjake plaća 128.336 dolara godišnje, na drugom mestu je “Fejsbuk”, a na trećem “Epl”.

U prvoj petorci se našla i kompanija “Zinga” koja se bavi razradom brauzernih igrica, a koja, bez obzira na to što je u finansijskim teškoćama, inženjerima informatičkih tehnologija (IT) isplaćuje prosečno 105.558 dolara godišnje kako ih ne bi premamili konkurenti, objavljeno je na internet štrani Vesti.ru.

Stvarni prihodi informatičara su, medjutim, daleko veći , budući da oni dobijaju niz bonusa i kompenzacija koje je teško obuhvatiti statistikom, a pri tom su mnogi od njih tek završili fakultete i imaju po 20-ak godina.

Za veliku platu mora, medjutim, i mnogo da se radi i broj radnih sati nedeljno dostiže i 70, što znači da većina tih stručnjaka jednostavno ne stiže da razmišlja o tome gde da potroši zaradjeni novac.

b92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *