Predložen ugovor za golf terene u Tivtu na prostoru Montepranzo-Bokapodukta

Dodajte komentar

Kompanija LPGD, čiji je osnivač holandski Limon, prvorangirana je na tenderu za dugoročni zakup zemljišta nekadašnje tivatske firme Montepranco.

Tenderska komisija za turizam predložila je Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte da prihvati predlog ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju golf kompleksa u Tivtu. Preporučila je Skupštini akcionara preduzeća Montepranzo Bokaprodukt da, kao preduslov za zaključenje ugovora, donese odluku o davanju u zakup tog zemljišta.

Dio zemljišta je opterećeno sudskim sporovima.

Izdavanje 786.685 kvadrata zemljišta je predviđeno na 90 godina, po cijeni od 16 centi po kvadratnom metru, uz obavezu zakupca da izgradi i upravlja izgrađenim golf terenom i pratećim sadržajima. O ugovoru treba da se izjašnjava i crnogorski parlament.

Kompanija LPGD, čiji je osnivač holandski Limon, prvorangirana je na tenderu za dugoročni zakup zemljišta nekadašnje tivatske firme Montepranco. Taj ponuđač dostavio je finansijski bolju ponudu od kanadskog bogataša Pitera Manka.

LPGD nudi ukupno 11,3 miliona eura za zakup zemljišta preko puta aerodroma u Tivtu na 90 godina i devetogodišnji investicioni program od 181,6 miliona eura. Tivatska kompanija PM Golf envelopment, čiji je osnivač Mankov Adriatik marinas, bila je spremna da plati ukupno 10,6 miliona eura, odnosno da godišnje izdvoji po 15 centi za svaki kvadrat zemljišta. To je tenderom i bila minimalna tražena cijena. PM je najavio petogodišnja kapitalna ulaganja od deset miliona eura.

Holandski Limon, iza kojeg stoji Kris Libreks, i konzorcijum u kojem je bila Mankova kompanija učestovali su na tenderu iz 2007, koji je poništen početkom prošle godine, zbog nemogućnosti Holanđana da garancijama potvrde investicioni plan vrijedan 205 miliona eura. Nijesu uspjeli ni pregovori sa drugorangiranim ponuđačem.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *