Skupština Rudnika uglja Pljevlja zakazana za 16.oktobar

Dodajte komentar

Skupština akcionara Rudnika uglja Pljevlja, na čijem je dnevnom redu odluka o raspodjeli prošlogodišnje dobiti, ponovo je zakazana za 16. oktobar. Skupština je trebalo da bude održana 17. septembra, ali je odložena zbog nedostatka kvoruma.

Na dnevnom redu je i odluka kojom se nalaže odboru direktora da stavi van snage sve odluke donijete 2. maja ove godine, a koje se odnose na sponzorstva i druge troškove koji ne služe osnovnom poslovanju kompanije. Odbor direktora je na sjednici 7. septembra proširio dnevni red sa tom odlukom na zahtjev Aca Đukanovića, koji ima 11,15 odsto akcija Rudnika uglja.

Akcionari Rudnika uglja na skupštini u oktobru treba da se izjasne i o finansijskim iskazima i izvještajima o radu i reviziji. Na dnevnom redu je i izbor revizora za ovu godinu, kao i članova odbora direktora kompanije.

Rudnik uglja je prošlu godinu završio sa profitom od oko 1,3 miliona eura, sedam puta manjim nego 2010. Kompanija je u prvoj polovini ove godine zabilježila gubitak od 3,45 miliona eura, za razliku od istog prošlogodišnjeg perioda, kada je imala profit od 1,97 miliona.

Italijanska kompanija A2A, prema podacima Centralne depozitarne agencije, najveći je pojedinačni vlasnik Rudnika sa 39,49 odsto akcija, dok državi pripada 31,11 odsto.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *