Aerodromima akcije umjesto para

Dodajte komentar

Hotel “Park” ide u ruke Kontroli leta, Aerodromima na račun biti uplaćeno samo 702.921 eura. Vlada do sada više puta pomagala Montenegro Airlinesu.

Restrukturiranje crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika Montenegro Airlinesa državu će koštati skoro 36 miliona eura, uključujući i dug koji je Vlada ovom preduzeću otpisala prošle godine, prenose Dnevne novine.

Plan restrukturiranja, koji je predložilo Ministarstvo saobraćaja, predviđa da se dug Montenegro Airlinesa prema Kontroli leta i Aerodromina konvertuje u akcijski kapital. Na taj način, Kontrola leta će postati vlasnik hotela “Park” u Bijeloj, a Aerodrommai će biti uplaćeno svega 702.921 eura na račun.

Takođe, planom je predviđeno i rješavanje duga od 9,75 milona eura između Montenegro Airlinesa i Aerodroma Crne Gore. Veći dio biće otpisan i pretvoren u akcijski kapital, dok će Aerodromi dobiti svega 702.921 eura.

“Dug od 702.921 eura, za koji postoji pravosnažna presuda, biće isplaćen u periodu od dvije godine, sa početkom izmirenja obaveza od juna 2013. godine, za ostatak u iznosu 3.052.617 eura duga da se izvrši otpis i da preostali iznos dugovanja od 5.997.534 eura bude konvertovan u akcijski kapital”, predviđa plan restukturiranja.

Planom je predviđeno i da Vlada može preuzeti i finansiranje jednog od četiri nova aviona tipa “embraer 195”, slučaju da takva mogućnost bude predviđena Zakonom o budžetu, i to u iznosu od oko 13 miliona eura.

Ministarstvo finansija, kako je predviđeno planom resktukturiranja, obezbijediće Montenegro Airlinesu reprogram obaveza po osnovu poreza u periodu od jedne godine.

Montengro Airlines posljednih godine suočava se sa ozbiljnim problemima. Više puta Vlada Crne je pomagala ovo preduzeće.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *