Croatia Airlines: Neprofitabilne linije prema Podgorici

Dodajte komentar

Hrvatski nacionalni avioprevoznik Croatia Airlines, trebalo bi da ukine linije prema Podgorici, Londonu, Parizu, Kopenhagenu, Prištini i Istanbulu, jer na njima ima najveće gubitke, pokazao je program restrukturiranja kompanije.

Večernji list piše da upućeni tvrde da hrvatska kompanija zarađuje samo na linijama prema Frankfurtu i Minhenu, dok na svim ostalim bilježi uglavnom milionske gubitke.

Croatia Airlines je za pomoć u restrukturiranju angažovala Intel, KPMG i BDO, koje su zaključile da bi hrvatski prevoznik trebalo da ukine neprofitabilne linije prema londonskom aerodromu Gatwick, Prištini i Podgorici.

Linije za londonski Heathrow, Pariz, Kopenhagen i Istanbul prvo bi, kako su kazali, trebalo pokušati spasiti poskupljenjem karata, a ako to ne da rezultate i njih bi trebalo ukinuti.

Neisplative su linije i za Split i Dubrovnik, ali za njih Croatia Airlines dobija subvencije od države.

U programu restrukturiranja se navodi i da hrvatski prevoznik trpi gubitke i na linijama iz Zagreba u Skoplje i Sarajevo, ali se o njihovom ukidanju ne razmišlja jer je na tim linijama riječ uglavnom o tranzitnim putnicima koji potom pune avione Croatia Airlines na drugim letovima.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *