Crnogorski Telekom: Dividenda 16,5 miliona eura

Isplata dividendi za poslovnu 2011. godinu akcionarima Crnogorskog Telekoma počeće sjutra, 20. juna. Neto iznos dividende po akciji je 31 cent.

Na Redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma, održanoj 18. maja, odlučeno je da se iz neto dobiti za 2011. akcionarima na ime dividende isplati ukupno 16.5 miliona eura.

Akcionari koji su posjedovali akcije Crnogorskog Telekoma na dan redovne Skupštine, 18. maja, imaće pravo na ovu dividendu. Vlasnicima akcija koji su pravna lica, Crnogorski Telekom će dividendu uplatiti direktno na žiro račun. Fizička lica će svoj iznos dividende moći da podignu na svim šalterima Crnogorske komercijalne banke, uz lični dokument.

Ukupni prihod Crnogorskog Telekoma za finansijsku 2011. iznosio je 117 miliona eura, a neto dobit 16,5 miliona eura. Crnogorski Telekom je jedina telekomunikaciona kompanija u Crnoj Gori čije se akcije kotiraju na lokalnoj berzi. Kompanija ima 5 250 akcionara – Magyar Telekom je većinski vlasnik, dok je dio akcija i u vlasništvu crnogorskih građana, kompanija i fondova.

izvor: portalanalitika.me

Check Also

Dionica General Electrica izgubila mjesto u Dow Jones indeksu

Dionica General Electrica (GE) izgubila je mjesto u Dow Jones indeksu nakon više od jednog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *