Lipku preuzima Prva banka?

Dodajte komentar

Najduže za mjesec, prema nezvaničnim informacijama, hotel Lipka postaće vlasništvo Prve banke, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Kako je „Vijestima“ nezvanično saopšteno iz kolašinskog katastra, predstavnici Prve banke već su ih posjetili, ali proces ukinjižbe imovine na novog vlasnika još nije završen, iako zakonski uslovi za to postoje.

Sagovornik “Vijesti”, kojem ne objavljujemo ime zbog toga što bi mogao ostati bez posla, kaže da je hotel Lipka bio zalog za kredit, koji su njegovi vlasnici uzeli od Prve banke, ali ga ne vraćaju u predviđenom roku.

Slično su početkom mjeseca bili informisani predstavnici zaposlenih u kolašinskom hotelu, koji je menadžement bez objašnjenja zatvorio tokom prvomajskih praznika.

“Čuli smo da su poslodavci odlučili da zatvore hotel iz nužde i da se radi o ogromnim finansijskim problemima. Kredit koji je uzet kod Prve banke nije otplaćivan na vrijeme. S obzirom na to da je kao zalog za kredit dat hotel, tako se valjda sprema i promjena vlasnika. No, to su stvari koje su daleko od očiju javnosti, a zanima nas samo ono što duguju radnicima”, saopštila je “Vijestima” neformalno grupa radnika Lipke.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *