Na Sarajevo biznis forumu predstavljeno 137 projekata

Dodajte komentar

U okviru Trećeg Sarajevo biznis foruma investitorima je predstavljeno 137 projekta vrijednosti 8,5 milijardi evra, a tokom tri dana potpisano je deset sporazuma i obavljeno oko 150 poslovnih pregovora.

Direktor “Bosna bank internešnela” /BBI/ Amer Bukvić tokom završnog panela istakao je da su investitori iz 30-ak zemalja svijeta najviše interesa pokazali za energetski sektor.

On je ocijenio da je ovogodišnji skup bio veoma uspješan i da je njime otvoren novi proces analiza i pregovora sa investitorima, ali i zapošljavanja, čiji će se rezultati vidjeti narednih mjeseci.

Prvog dana foruma, u srijedu, potpisano je pet ugovora, među kojima je i ugovor o ulasku četiri kompanije u međunarodni konzorcijum održive gradnje “Feniks”, koji je do sada udruživao slovenačka  i srpska preduzeća, dok je pet ostalih ugovora potpisano danas.

Na skupu su predstavljeni projekti iz turizma, građevinarstva, poljoprivrede, energetskog sektora, infrastrukture, finansijske industrije i iz oblasti edukacije, prenio je portal “Kliks”.

Međunarodna investiciona konferencija Sarajevo biznis forum održana je u organizaciji BBI i Islamske banke za razvoj.

Izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *