Nacionalna turistička organizacija započela promociju u Nišu

Dodajte komentar

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je danas u Nišu započela promociju turističke ponude Crne Gore za  sezonu 2012, pod sloganom „Crna Gora – ime moga ljeta“.

Pored promocije crnogorske turističke ponude na najbitnijim međunarodnim kao i na novim tržištima, veliki značaj u ukupnoj turističkoj promociji imaju i tržišta susjednih zemalja koja u ukupnoj strukturi turista učestvuju sa oko 40%.

Imajući u vidu da se turisti sa ovih tržišta kasno odlučuju za destinaciju u kojoj će provesti svoj odmor, NTO CG će u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, predstavništvima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, kao i lokalnim turističkim organizacijama u narednom periodu realizovati intenzivnu promociju turističke ponude Crne Gore kroz:

–       jednodnevne prezenztacije »roadshow« u većim gradovima susjednih zemalja na najprometnijim trgovima i tržnim centrima uz razne oblike animacije

–       kampanje u najznačajnijim elektronskim i štampanim medijima

–       “outdoor” kampanje putem postavljanja bilborda na najfrekventnijim saobraćajnicama i atraktivnim lokacijama većih gradova

–       studijske grupe vodećih elektronskih i štampanih medija tokom maja mjeseca

Koncept ovogodišnje »roadshow« kampanje obuhvata promociju na trgovima i u tržnim centrima, kao i radne susrete sa medijima u cilju upoznavanja tržišta sa novitetima u turističkoj ponudi naše zemlje. Cilj je održavanje imidža Crne Gore kao omiljene destinacije među građanima susjednih zemalja, a takođe i animiranje onog dijela stanovništva koje se usljed ekonomske situacije teže odlučuje da li da otputuje na odmor.

Nakon sajma u Nišu, održanog početkom aprila mjeseca, Crna Gora je svoju ponudu predstavila i danas na glavnom gradskom trgu. Građani i mediji su bili u prilici da dobiju informacije o mogućnostima ljetovanja u Crnoj Gori, na primorju i u planinskom dijelu, kao i o raznovrsnoj ponudi prilagođenoj različitoj platežnoj moći turista. Niškoj regiji gravitira oko pola miliona građana Srbije, što je veliki potencijal imajući u vidu direktnu avio liniju Niš-Podgorica.

izvor: bankar.me

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *