NTO Crne Gore na 82. Generalnoj skupštini Evropske komisije

Dodajte komentar

Direktor Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Saša Radović prisustvuje 82. Generalnoj skupštini Evropske komisije za putovanja koja se održava u Lucernu, Švajcarska, u periodu 23. i 24. aprila ove godine.

ETC okuplja 33 evropske države, odnosno njihove nacionalne turističke organizacije

Zadatak ove organizacije je promocija Evrope i kreiranje jedinstvene turističke ponude, promovišući specifičnosti svake zemlje posebno, a naročito na udaljenim tržištima kao što su SAD, Kanada, Japan, Latinska Amerika i Kina gdje su formirane i radne grupe sa ciljem istraživanja tih tržišta i promocije na istim. Crna Gora, odnosno njena Nacionalna turistička organizacija je član ETC od oktobra 2006, i od tada je aktivno uključena u rad svih radnih grupa ove organizacije.

Glavne teme ovog sastanka su:

  • Liberalizacija, pojeftinjenje i skraćenje procedure za izdavanje Šengen viza za tzv. BRIC tržišta, posebno kinesko.
  • Izvještaji radnih grupa za marketing i dalja promocija u uslovima finansijske krize.
  • Novi koncept i unaprijeđenje webportala www.visiteurope.com i njegovo povezivanje sa nacionalnim webportalima imajući u vidu rapidni porast uloge interneta i komunikaciji sa potencijalnim turistima. Posebno je predstavljen koncept intenzivnije kampanje kroz web alate 3.0, odnosno socijalne mreže. Promovisana je verzija portala na kineskom jeziku.
  • Jačanje kapaciteta nacionalnih turističkih organizacija i njihovo jače regionalno povezivanje. Istaknut je pozitivan primjer zajedničke promocije NTO-a Crne Gore i Srbije na nedavno završenoj turističkoj berzi u Pekingu.

Evropska komisija je u proceduri odobravanja ETC-u granta od 3 miliona eura, što pokazuje značaj i kredibilitet Komisije za putovanja koji ona uživa u strukturi Evropske unije, kao i potrebu jače promocije Evrope na globalnom turističkom tržištu.

izvor: bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *