Grade neboder u centru Budve

Dodajte komentar

lavni izvođač radova na Zavali, kompanija „Montera”, raspisala je međunarodni konkurs za odabir najboljeg idejnog rješenja za luksuzni poslovno-apartmanski centar od 11 spratova u centru Budve, saopštili su iz te kompanije.

– Ne želimo da pogriješimo u izboru koncepta i pozivamo javnost da učestvuje u izboru arhitektonskog koncepta. Želimo da Budva dobije novo moderno obilježje, što će naš kompleks svakako i biti.

– S obzirom da je u blizini kulturnog nasleđa, želimo da uklopimo kompleks u ambijent Starog grada i tako pokažemo da je moguće pomiriti moderno doba i istoriju jednog od najstarijih gradova na Jadranu – rekao je jedan od vlasnika „Montere”, Igor Peljuhno i dodao da će u žiri koji će ocjenjivati radove pozvati predstavnike Ministarstva turizma, turističke organizacije i opštine Budva.

Rok za pristizanje radova je 3. april, a do 5. aprila žiri će odlučiti koje će radove nagraditi. Javna prezentacija radova obaviće se od 6. do 8. aprila u hotelu „Splendid”.

Ukupan nagradni fond je 50.000 eura, a investitor planira da krene sa izvođenjem radova 1. oktobra i završi ih do početka sezone 2013. godine – saopštili su iz „Montere”.

„Montera” je od Miraksa preuzela da završi kompleks vila na Zavali u ime kupaca apartamana, od kojih je jedan i Peljuhno.

izvor: dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *