Pejović zadovoljan trgovinskom razmjenom sa Evropskom Unijom

Dodajte komentar

Glavni pregovarač sa Evropskom unijom EU Aleksandar Pejović zadovoljan je trgovinskom razmjenom koju Crna Gora ostvaruje u protekle četiri godine sa zemljama EU.

On je to saopštio na sastanku Pododbora za industriju, trgovinu, carine, poreze, kojem su prisustvovali predstavnici Generalne direkcije za proširenje.

“Polovina onog što proizvedemo, izvozi se u zemlje Unije, najviše u Mađarsku, Grčku i Italiju. Od stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju 2008., robna razmjena između Crne Gore i Evropske unije iznosi 3, 8 milijardi eura“, rekao je Pejović, prenosi Antena M.

Šef Jedinice za Hrvatsku i Crnu Goru u Generalnoj direkciji za proširenje Tomas Haglajtner zadovoljan je dosadašnjom saradnjom.
On kaže da je EU najveći trgovinski partner Crne Gore.

“Trgovinu između naše i zemalja Evropske unije unaprijediće i nedavni prijem Crne Gore u Svjetsku trgovinsku organizaciju“, saglasni su Pejović i Haglajtner.

Glavni pregovarač je istakao i da smo carinski sistem u potpunosti uskladili sa evropskim a da je u toku harmonizacija poreskog sistema.

izvor: antena M

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *