Ju-Es stil: Rješenja na pomolu

Dodajte komentar

Od odluke čelnika američkog „Ju-Es stila“, koja se očekuje krajem mjeseca, zavisiće dalja sudbina željezare u Smerederevu, koja zapošljava 5.300 radnika. Osim radnika koji strahuju za svoju budućnost, eventualno gašenje željezare negativno bi uticalo ne samo na grad u kome posluje već i na cijelu srpsku privredu.

– Država mora da priskoči u pomoć „Ju-Es stilu Srbija“ i da ne dozvoli gašenje proizvodnje u toj željezari, zbog njenog velikog značaja za domaću privredu – ističe Goran Rodić iz PKS, dodajući da se za smederevsku fabriku interesovalo više investitora iz Evrope i Azije.

Prema saznanjima „Novosti“, zainteresovani kupci za smederevsku željezaru postoje, a država pomno prati situaciju u ovoj kompaniji.

Željezara je od Vlade, podsjetimo, tražila ustupke kod servisiranja obaveza za korišćenje željeznice, lučkih kapaciteta i drugih dažbina prema državi. Trenutno je u ovoj fabrici na snazi kraća radna nedjelja, koja važi za zaposlene u završnoj proizvodnji i administraciji, dok pogoni za proizvodnju gvožđa rade redovnim tempom.

izvor: novosti.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *