Hrvatska odlučila: Prema prvim podacima 66,3% ZA, 33% PROTIV

Dodajte komentar

Prema podacima sa gotovo 88 posto obrađenih glasačkih mjesta Hrvatska se odlučila ZA ulazak u Evropsku uniju. Prvi nepotpuni podaci DIP-a pokazuju kako je 66,3 posto birača glasalo ZA, a 33 posto PROTIV ulaska Hrvatske u Evropsku uniju.

Prema prvim nepotpunim podacima najslabiju podršku ulaska Hrvatske u Evropsku uniju zabilježile su dvije najjužnije županije Splitsko- dalmatinska i Dubrovačko – neretvanska, gdje je protiv glasalo gotovo 42 posto birača. Najveću podršku ulazak Hrvatske u EU dobio je u Međimurskoj 75 posto i Brodsko -posavskoj županiji, nešto više od 72 posto.

Dos

ad objavljeni podaci pokazuju kako je do 16 sati na referendum izašlo 33,79 posto građana odnosno njih 1.316,053. Najveći odaziv je u Gradu Zagrebu gdje je glasanju pristupilo 274.462 ljudi što je 40,05 posto ukupnog biračkog tijela u Gradu Zagrebu. Najmanji odaziv, 25,53 posto do 16 sati, bio je u Vukovarsko – srijemskoj županiji.

Prema izvještaju GONG-a do 18 sati nije bilo bitnih nepravilnosti na održavanju ref

 


erenduma već nekoliko manjih grešaka kao što je ne provjeravanje identifikacijskih dokumenata ili pak neadekvatna lokacija glasačkog mjesta u kontejneru bez struje i grijanja.

izvor: vecernji.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *